Occhio

 

OM OCCHIO

 

Occhio är ett av de mest innovativa företagen i belysningsbranschen och marknadsledande i Tyskland inom högkvalitativa designarmaturer.

 

Occhios produkter bildar ett omfattande belysningssystem med en unik ställning på marknaden och företaget har de senaste åren varit bland Europas mest framgångsrika inom belysningsarmatur.

 

2018 återfinns Occhio som nr 12 på listan ”Top 50 German Luxury Brands” som Tysklands högst rankade belysningsföretag. https://www.luxury-business-day.com/studie/

 

 

IDÉN BAKOM OCCHIO

 

Framgång når man ofta genom att ifrågasätta existerande situation. Så var det även i detta fall – idén bakom Occhio uppstod ur ett behov som saknade lösning.

 

På 1990-talet gjorde designern och entreprenören Axel Meise ljussättningar för privatkunder och företag. Men den estetiska och tekniska olikheten hos de armaturer som fanns på marknaden stod ofta i vägen för goda resultat, vilket gjorde honom frustrerad. Skälet var uppenbart – varje rumslig situation kräver en specifik ljuslösning, och detta kunde vid den tiden endast lösas genom att använda många olika belysningar.

 

Inom arkitekturvärlden är enhetlig design en grundprincip. Axel Meise ifrågasatte som ljusdesigner därför utbudet av stilmässigt spretande armaturer för privata och offentliga rum. Det fanns inget holistiskt belysningssystem på marknaden och där såg han en öppning. Idén om ett omfattande ”belysningsverktyg” var född.

 

Axel Meise kunde inte släppa tanken på ett universellt belysningssystem som kunde anpassas till specifika situationer. Han gjorde sina första skisser på ett modulärt system i mitten av 90-talet. Efter bara ett års utveckling introducerade han de första Occhio-modellerna baserat på halogenljus – ett system av armaturer med enhetlig design och ljuskvalitet för hem och företag.

 

I slutet av 90-talet grundade Axel Meise sitt företag Occhio (”öga” på italienska) baserat på hans mångåriga erfarenhet av ljus. Grundandet av Occhio markerade också starten på en pågående innovationsprocess, som kontinuerligt skapar ny design och tillämpningslösningar. Enligt devisen ”ljus är evolution” har Occhio-systemet kontinuerligt utvecklats till dagens omfattande produktportfölj med LED av högsta kvalitet.

 

 

OCCHIO I STOCKHOLM

 

Deco Nation har sålt Occhio sedan 2008. Vi såg varumärket för första gången på en mässa och blev omedelbart fascinerade. Bland det stora utbudet av tråkig standardbelysning med dåligt ljus stod Occhio ut som något helt unikt. Vi fastnade först för väggmodellen Sento verticale, som var något helt annat än de vägglampor vi sett tidigare.

 

Med Occhios system av lampkropp + lamphuvud (body + head) är det lätt att inreda stilrent och enhetligt. Samma lamphuvud kan användas till olika lampkroppar så att bordslampa, golvlampa, vägglampa, pendel och taklampa får ett gemensamt formspråk. Med konsekvent design på armaturerna i ett rum blir resultatet harmoniskt. Och med samma fina ljus från alla armaturer kommer inredningen fram på bästa sätt.

 

Under åren har Occhio kontinuerligt lanserat nya produktserier och idag är armaturerna försedda med marknadens bästa LED-ljus. Det är svårt att med ord beskriva ljuskvalitet, men Occhios ljus är bländfritt, riktat, och har marknadens högsta färgåtergivning på LED, CRI 97. Besök Deco Nation så får du själv uppleva ljuset!

 

Under mer än 10 års tid har vi nu jobbat in detta fantastiska belysningsmärke i Stockholm och Sverige.  Vi är sedan 2017 ett Occhio Gallery och i och med det Preferred Partner till detta tyska belysningsföretag och nordens största återförsäljare av Occhio. Välkommen till oss för att titta närmare på dessa fantastiska belysningsarmaturer i vår butik på Kungsholmen i Stockholm. Gillar du tidlös design, funktion, kvalitet vad gäller produkt och ljus samt ljusstyrning så är detta märket för dig.

 

 

OCCHIO STÅR FÖR

 

Individualitet

”We create a new culture of light” säger Occhio. Vi förklarar det bäst med att Occhios belysning anpassar sig enkelt till dina personliga behov. Det är ett heltäckande, modulärt belysningssystem som alltid erbjuder rätt ljus för varje situation. Eftersom produkterna är konsekventa i såväl design som ljuskvalitet knyter de samman olika rum visuellt och ger dig möjlighet att belysa hela huset med samma höga kvalitet. Med Occhio kan du verkligen agera ljusdesigner i ditt eget hem!

 

Unik design

Design och funktion går hand i hand och denna symbios ger en kvalitetskänsla som måste upplevas. Högkvalitativa material och yrkesskicklighet med stor omsorg för detaljer borgar för perfekt estetik. Occhio fångar upp trender inom inredning och tolkar dem på sitt eget tydliga sätt. Occhios armaturer blir aldrig omoderna, de förblir tidlöst vackra. Med enhetlig belysning i rummen kan du utforma ditt hem genomgående stilrent.

 

Högsta ljuskvalitet

Ljus är en grundläggande del av våra liv. Med ljus skapar vi rum, sinnesstämning och atmosfär. Occhios ljus är inbjudande – en invit till att njuta och känna, att skapa något exceptionellt eller dela fina stunder. Förutom att ljuset upplevs som sällsynt behagligt att vistas i är det också mätbart – Occhio har marknadens högsta ljuskvalitet med perfekt färgåtergivning och bländfritt, riktat ljus. Vi instämmer helt i Occhios devis ”quality of light is quality of life”.

 

Intuitiv ljusstyrning

Med sensordimmern ”touchless control” styr du armaturen där ljuset kommer ut från lamphuvudet. Med en enkel handrörelse reglerar du ljuset utan att nudda armaturen.

Med Occhio Air kan du styra din belysning via blåtand; tända/släcka, dimma, dra ljuset från ena sidan över till den andra och skapa ljusscenarier eller grupper.

 

www.occhio.de/about-occhio